ملف شامل بأنواع السلطات والمقبلات و المعجنات بالصور *تجميعى*متجدد*

oshen

:: مشرفة شباب وبنات ::


شوربة العدس الاصفر على الطريقة اللبنانية




المقادير:
* 2 كوب عدس أصفر مغسول ومصفّى

* 1?4 كوب أرز أبيض مغسول ومصفّى

* 1 بطاطا صغير مقشر و مقطع الى مكعبات

* 1 بصل

حجم وسط مفروم

* 1 ملعقة صغيره كمون ناعم

* 1?4 كوب بقدونس طازج مفروم

* ملح حسب الذوق




طريقة التحضير:
* في قدر عميق إخلطي العدس، البطاط، الارز و ما يكفي من الماء لغمرهم بحوالي ال2 إنش، ثم ضعي القدر غلى نارعالية لمدة 30 دقيقة.

* صفي الخليط مع الاحتفاظ بماء الطبخ.

* إهرسي المزيج في خلاط كهربائي مع إضافة ماء الطبخ المحتفظ به من وقت لآخر خلال عملية الهرس ليصبح الخليط سائلا و أقرب الى الشوربة.

* أقلي البصل المقطع في مقلاة صغيرة على نار عالية الى أن يصبح ذهبي اللون.

* ضعي الخليط المهروس في قدر على نار متوسطة ثم أضيفي البصل المقلي، الكمون، و الملح.

* حركي الخليط لمدة 5 دقائق الى أن يسمك المزيج.

* أخيرا إسكبي الشوربة في وعاء للتقديم و زيني بالبقدونس المفروم


 

oshen

:: مشرفة شباب وبنات ::
الخيار المخلل





المكونات • 400 جم من الخيار
• 20 جم من الملح
• 50 مل من الخل الأبيض
• 4 ثمار كاملة من الثوم
• 20 جم من حبوب الكزبرة
• 400 مل ماء
• 20 مل من زيت الزيتون
• فلفل حار طازج
• شبت

طريقة التحضير • توضع جميع المكونات في برطمان وتخلط معاً ثم يغلق البرطمان بإحكام
• يوضع البرطمان في البراد لعدة أيام حتى الوصول إلى درجة التخليل المرغوبة



 

oshen

:: مشرفة شباب وبنات ::
المقادير
لفة جلاش
جبنه بيضه اسطنبولى
زيتون\فلفل رومى
زيت


الطريقه
نقطع الزيتون صغير والفلفل الرومى صغيره ونخلطهم مع الجبنه ونفرد ورقة الجلاش ولازم نغطى الجلاش يعنى لما تفتحى الجلاش وتخدى ورقه منه تغطى الباقى بسرعه بفوطه علشان مش ينشف منك ومتعرفيش تتطبقيه
بعد كده تخدى الورقه وتقطعيها كذا جزء وتحطى فيها الحشو وتلفيها على هيئة صوابع وتدهنى الصوابع بالزيت وترصيها فى صينيه

دى المكونات

ودى بعد مخلطت المكونات على بعض وقطعت حتة الجلاش

وده بعد محطيت الحشو على الجلاش

ودى طريقة لفها

ودى لما خلصتها ورصيتها فى صينيه وكنت دهنه الصينيه بالزيت والجلاش قبل مااحطه فى الصينيه كنت دهناه بالزيت وبعد كده حطيته فى الفرن من 10 الى ربع ساعه وبصى عليه على طول اول متلاقيه احمر طلعيه


وده شكله لما طلع من الفرن

وده الشكل النهااائى بتاعها

 

oshen

:: مشرفة شباب وبنات ::

مقاديرها : دقيق معجون بميه وعليه ذره ملح وذره كربوناتو تعجنوها وتسيبو العجينه ترتاح ربع ساعه وتقسموها اربع كورات زى كده


تكونى فى الوقت ده سيحتى شويه زبده او سمنه زى كده

تجيبى كور العجين بعد ما ارتاح تفرديه بالنشابه مع اضافه قليل من الدقيق لتسهيل الفرد كده

وبعد ما تفرديها كويس كده










تنفضى الدقيق من عليها شويه وبصوابعك تدهنيها بالسمنه السايحه



بالشكل ده



تحشيها بقى اللى انت عايزاه جبنه لحم مفروم وزيتون انا بحبها كمان بالجبنه النستو
او حتى ساده وتطبقيها زى الظرف مع مراعاه ان كل تطبيقه تدهنى سمن وهنشوف الصور بتبين طريقه التطبيق












بعد كده نقوم جايبين طاسه وندهنها بشويه سمن بسيطه وعلى النار ونوطى النار ونحط فيها فطايرنا اللذيذه







لحد ما تستوى بس مننساش نقلبها وعلى فكره هى مش بتاخد وقت وبتستوى بسرعه يعنى ما تغفليش عنها




وده شكلها النهائى يا رب تعجبكو



 

oshen

:: مشرفة شباب وبنات ::
مقادير
خاصة بالعجينة الأساسية للبريوش
كوب من الحليب الفاتر
ملعقة و نص خميرة الخبز
ملعقة كبيرة سكر مطحون
رشة ملح
كوبين من الدقيق( في المغرب العربي الفرينة)
2 معالق كبيرة زبدة
1بيضة كبيرة

الطريقة
نتبع الطريقة العادية للعجن نذيب الخميرة مع الحليب و تترك 10 دقائق
بعدين نخلط الكل في العجانة حوالي ربع ساعة و نغطي العجينة و نتركها ترتاح ساعة و نص قرب الفرن أو أي مكان دافئ
بعدين نشكلها و تتخمر مرة تانية ساعة و تخبز في فرن ساخن جداً











النوع الثاني شينواز
الطريقة
نفس عجينة البريوش و لكن مبسطة على طاولة و نظيف عليها كريمة الكاسترد و حبات الشوكولاطة و نلفها ونقطعها و نعملها بالشكل الموضح و ذلك في صينية مدهونة و نرش عليها كمية من سكر التزيين.



وهنا نفس عجينة البريوش المعتمدة و لكن الحشو هي كريمة نوتيلا.






ملاحظة :
تبقى عجينة البريوش اساسية و اي نكهة تفضلوها اضيفوها مثلا برش البرتقال او الليمون او فانيلا ...
بالصحة و العافية
 

oshen

:: مشرفة شباب وبنات ::


مكونات السلطة:
  • علبة تونة قطع
  • علبة ذرة صفرا
  • جزرتين مبشورتين
  • حزمة بقدونس مفروم ناعم
  • تلات بطاطس متقطعة مكعبات ومسلوقة


مكونات الصوص:
  • معلقتين خل
  • تلات معالق مستردة
  • معلقتين زيت
  • الملح بحرص شديد جدا وممكن مانحطوش خالص


الطريقة:

غير إنى أخلط كل المكونات على بعض وأضيف الصوص وأسيبها تتشرب شويه من الصوص وبعدين أديها رشة زيت عالوش وأقدمها وخلاص

ودة شكلها من قريب :



ودة شكلها من بعيد :

 
أعلى