تعتبر الملوخيه بالفراخ من اشهر واطعم الاكلات في مصر والوطن العربي كله وسوف اشرح لكم طريقه لذيذه لعمل الملوخيه بالفراخ .
واليكم المكونات المطلوبه للوجبه:
1-صدور فراخ او فرخه كامله.
2-عدد 3 كاسات كبيره من الملوخيه الناشفه.
3-عدد 5 فصوص ثوم بشرط ان يكونوا مهروسين
4- ملعقه كبيره من الزبده
5-ملح وبهارات وعود من القرفه
6-ورق غار
كما اليكم طريقه التحضير والتي تتمثل في الاتي :
تقومي بتنظيف الفرخه جيدا عده مرات ثم تضعيها في اناء مع عود القرفه علي النار حتي تستوي علي نار هادئه وتقومي برفعها عن الزفره من وقت للاخر , ثم تقومي ايضا بوضع الملوخيه الناشفه في اناء اخر وتضعي عليها معلقه السمن او الزبده حسب الموجود بالضافه الي وضع الثوم عليها حتي تصل الي درجه الاستواء المطلوبه وبعد ذلك تقومي بتقطيع الدجاجه الي قطع بعد استوائها وتضيفها الي الملوخيه علي النار حتي تتماسك بها
وفي النهايه تقدم الملوخيه بالفراخ مع طبق الارز بالشعريه
واليكم المكونات المطلوبه للوجبه:
1-صدور فراخ او فرخه كامله.
2-عدد 3 كاسات كبيره من الملوخيه الناشفه.
3-عدد 5 فصوص ثوم بشرط ان يكونوا مهروسين
4- ملعقه كبيره من الزبده
5-ملح وبهارات وعود من القرفه
6-ورق غار
كما اليكم طريقه التحضير والتي تتمثل في الاتي :
تقومي بتنظيف الفرخه جيدا عده مرات ثم تضعيها في اناء مع عود القرفه علي النار حتي تستوي علي نار هادئه وتقومي برفعها عن الزفره من وقت للاخر , ثم تقومي ايضا بوضع الملوخيه الناشفه في اناء اخر وتضعي عليها معلقه السمن او الزبده حسب الموجود بالضافه الي وضع الثوم عليها حتي تصل الي درجه الاستواء المطلوبه وبعد ذلك تقومي بتقطيع الدجاجه الي قطع بعد استوائها وتضيفها الي الملوخيه علي النار حتي تتماسك بها
وفي النهايه تقدم الملوخيه بالفراخ مع طبق الارز بالشعريه
التعديل الأخير بواسطة المشرف: