العودة   منتديات نجوم > قسم شباب × بنات > منتدى اطيب الماكولات واشهى الحلويات

منتدى اطيب الماكولات واشهى الحلويات طباق, طبخ, مأكولات, أطباق عربية, أطباق عالميه, وصفات, معجنات, حلويات, عصيرات, مقبلات, طبخات سعودية, طبخات خليجية, طبخات شاميه, طبخات تركيه, طبخات فرنسيه, طبخات اوروبيه, اكلات مصرية , اكلات عربية, اكلات شرقية

ملف شامل بأنواع السلطات والمقبلات و المعجنات بالصور *تجميعى*متجدد*

» البطاطس المحشوة بالدجاج والجبنة والفلفل المقادير: 4 حبات بطاطس كبيرة الحجم , ملعقة زيت نباتي , كوب دجاج مطبوخ مفروم حوالي(150جم) , ربع حبة فلفل احمر مفرومة

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  1 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
ملف شامل بأنواع السلطات والمقبلات و المعجنات بالصور *تجميعى*متجدد*




» البطاطس المحشوة بالدجاج والجبنة والفلفل

المقادير:

4 حبات بطاطس كبيرة الحجم , ملعقة زيت نباتي , كوب دجاج مطبوخ مفروم حوالي(150جم) , ربع حبة فلفل احمر مفرومة , ربع حبة فلفل اخضر مفرومة , مكعب مرقة ماجي مجفف , ثلث كوب مايونيز , 40جم زبدة مذابة , ملعقة ثوم محمر طازج مفروم , نصف كوب جبنة تشيدر مبشورة , رشة فلفل اسود(حسب الرغبة)

الطريقة:

تشطف حبات البطاطس جيدا وتجفف وتثقب بالشوكة. توضع البطاطس في صينية الشي,ثم تشوى في الفرن بحرارة متوسطة لمدة ساعة او حتى تصبح طرية. تقطع حبات البطاطس الى انصاف وتفرغ من الداخل مع الابقاء على جدار بسماكة 5سم تقريبا. توضع البطاطس على صينية الشواء وتطلى من الداخل بقليل من الزيت,ثم تشوى في فرن حار لمدة 10 دقائق. يهرس لب البطاطس المفرغ في وعاء ويضاف اليه لحم الدجاج والفلفل المفروم ومرقة ماجي والمايونيز والزبدة والثوم المحمر ثم تملا البطاطس بالحشوة بواسطة معلقة ويرش فوقها الجبنة الشيدر,ثم الفلفل (كمية بسيطة) ,تشوى ثانيا في فرن متوسط الحرارة لمدة 15 دقيقة او حتى تصبح بنية اللون قليلا.

*تجميعى*متجدد* 12.gif

» السلطة المكسيكية

المقادير:

1 باوند لحمة بقر مفرومة - 1 (15 و 1/2 أونصة) فاصولياء حمراء - رأس خس صغير مقطع (4 ك) - 1 أفوكادو متوسطة مقشرة و مقطعة شرائح - 1/4 انش - 1 بصلة متوسطة (1/2 ك) مفرومة - 4 طماطم متوسطة مفرومة - 1 (8 أونصة) باكيت (2 ك) جبنة تشيدر مبشورة - 2 ك شيبس بنكهة الذرة مكسر قطعا خشنة - 1 (8 أونصة) زجاجة صلصة فرنسية - 1/2 م.ص صوص فلفل حار (حسب الرغبة)


الطريقة:

اطبخي اللحمة المفرومة في مقلاة على نار وسط (4-6) دقائق جففيهم جيدا أضيفي الفاصولياء و استمري بالطبخ 10 دقائق . في هذه الأثناء اخلطي الخس و الأفوكادو و البصل و الطماطم و الجبنة و شيبس الذرة في زبدية كبيرة أضيفي خليط اللحمة صبي الصلصة و صوص الفلفل فوق السلطة خلطيهم قليلا و قدميهم فورا تقدم 8 حصص عدد الحريرات لكل حصة 510 حريرة

*تجميعى*متجدد* 12.gif


» طبقات السلطة الملونة

المقادير:

( المقادير حسب الرغبة )
بطاطااو بطاطس مسلوقة نصف سلق مبشورة -
شمندر معلب مبشور -
جزر مبشور -
خيار مبشور -
طماطم من غير بذور مقطع صغيرا ً -
بيض مسلوق جيداً مبشور -
جبن شيدر أصفر مبشور -
جبن شيدر أبيض مبشور-
حبات ذرة مسلوقة -
خس أفرنجي مقطع شرائح رفيعة -
مقادير الصلصة :
2/1 نصف كأس خل أبيض -
2/1 نصف كأس زيت زيتون -
2/1 نصف ملعقة طعام مايونيز -
1 ملعقة طعام جبن بارميزان بودرة -
1 ملعقة صغيرة توابل سلطات ( تباع في السوبرماركت ) .


الطريقة:

نحضر صينية التقديم ونبدأ بوضع أنواع الخضار على شكل طبقات , ويراعى تغير الألوان بين طبقة وأخرى على أن تكون القاعدة هي شرائح الخس.
مثال - الترتيب المقترح :
خس ,, طماطم ,, خيار ,, شمندر ,, بطاطا ,, جزر ,, بيض ,, الجبن المبشور الشيدر الأبيض + الأصفر يخلط ويرش على السلطة ,, ثم تنثر حبات الذرة على السلطة .
ملاحظة : يفضل أن يكون صحن التقديم مسطح وواسع .. وتكون كل طبقة أصغر من الطبقة التي قبلها _ حتى تبين طبقات الخضار وتعدد الألوان .
توضع الصلصة في إناء مستقل وتصب على السلطة بعد التقديم في الأطباق الخاصة .
وبالعافية .

*تجميعى*متجدد* 12.gif

» الفلافل على الطريقة المصرية

المقادير:

1/2 كيلو فول مقشور- بصلة كبيرة - رأس ثوم - كسبرة خضراء او كزبره - بقدونس أخضر - بهارات جافة - ( كمون-شطة - كسبرة ناشفة - سمسم - ملح ) حسب الرغبه

الطريقة:

ينقع الفول لمدة 12 ساعة ثم يفرم فى المكنه ناعما يفرم مع الفول و (البقدونس و الكسبرة الخضراء والبصل والثوم) يضاف الملح والبهارات الجافة وتخلط المقادير جيدا
عند القلى تضاف على الكمية السابقة كلها ما يعادل 1/2 ملعقة صغيرة كربونات الصوديوم ويمكن عمله كسندويتش للعشا
وبالهنا والشفا

*تجميعى*متجدد* 12.gif

سلطة المكرونة باللحم



المقادير :

4/11 كوب ما يونيز عادي أو خفيف.
3/1 كوب جبن برمجان مبشور.
3/1 كوب بقدونس مقطع.
4/1 ملعقة شاي مسحوق الأوريقانو
8/1 ملعقة شاي فلفل طازج مطحون.
1 فص ثوم مفروم.
113 غرام أسبقيتي مطبوخة ومصفاة.
113 غرام سجق مقطع بشكل عيدان الثقاب.
1 كوب فطر مقطع شرائح .
4/1 ملعقة طعام مسحوق الريحان.

الطريقة:

حركي المايونيز وجبن البرمجان والبقدونس والأوريقانو والريحان والفلفل والثوم في وعاء واسع، ثم أضيفي إليها المكرونة والسجق والفطر واخلطيها جيداً. غطيها وبرديها ثم زينيها عند التقديم حسب الرغبة
المكونات أعلاه تكفي 6 أشخاص.

*تجميعى*متجدد* 12.gif


سلطة المكرونة بالتونا

المقادير:


1 عبوه مكرونة 500 جرام (الشكل 31 – أقلام قصيرة)
2/1 كوب من مايونيز
1 ملعقة شاي من مسحوق الزعتر المجفف
2 عود من الكرفس المقطع مكعبات
1 علبه (195غ) من تونة البيضاء المتماسكة
جزر وطماطم مقطعه إلى مكعبات صغيره


الطريقة:

اطبخي المكرونة وفقاً لتعليمات العبوة. صفيها من الماء واتركيها حتى تبرد. في إناء كبير. افرغي محتويات علبه التونة بعد تصفيتها من الزيت. اهرسيها هرساً ناعماً. أضيفي البسلة والجزر الطازج وقطع الطماطم والكرفس ومن ثم اخلطيها جيداً مع المايونيز حتى تتمازج. ضعي المكرونة في طبق تقديم السلطة واخلطيها مع المزيج حتى تتجانس. زينيها بقليل من الزعتر المجفف
تقدم باردة مع شرائح من الليمون

*تجميعى*متجدد* 12.gif

» سلطة الخضار بالمايونيز

المقادير:

2حبة بطاطس -
نصف كوب بسلة -
نصف كوب فاصولياخضراء -
2جزرة مبشورة -
1بصلةمقطعة جوانح -
2فص ثوم مفروم -
2حبةفلفل رومى شرائح او فليفله -
2ليمون -
نصف كوب زيت -
2 م/ك خل -
ملح /فلفل اسود -
1م/ص زعتر -
1م/ص كمون او سنوت -
نصف كوب مايونيز -

الطريقة:

يسلق الخضار(البطاطس-البسلة-الفاصوليا)
تخلط مقادير الخضار مع بعض
نضيف2ملعقةلبن على المايونيز ثم نضعها على الخضارونقلبة
نضع الثوم مع الخل+اليمون+الملح+الفلفل الاسود+الكمون+الزعترفى برطمان
مغلق ويرج جيدا حتى يغلظ قوامة ثم يضاف على السلطة و بالهنا والشفا.

*تجميعى*متجدد* 12.gif

سلطة الدجاج سوبريم


المقادير :

4/1 كوب ما يونيز عادي أو خفيف.
4/1 كوب عصير الليمون
1 ملعقة طعام قشر ليمون مبشور
1 ملعقة طعام عصير الليمون
2/1 ملعقة ملح
8/1 ملعقة طعام فلفل طازج مطحون
2/13 كوب لحم صدر دجاج مكعبات مطبوخ
2/1 كوب كرفس شرائح
4/1 كوب بصل أخضر مقطع إلى شرائح

الطريقة:

حركي المايونيز وقشر الليمون وعصير الليمون والملح والفلفل في وعاء واسع. أضيفي الدجاج والكرفس والبصل الأخضر. غطيه ثم برديه. زينيه حسب الرغبة عند التقديم.
المكونات أعلاه تكفي 4-6 أشخاص


*تجميعى*متجدد* 12.gif


» سلطة المشروم

المقادير:





*4كاسات مشروم مقطعه إلى قطع صغيره
*2بصله مبشوره ناعم
*كاسة بقدونس مفروم
*كاسه إلا ربع ما يو نيز
*عصير نص ليمونه
*طماطم وخس وخيار (زيتون للزينه )

الطريقة:

1-ضعي مشروم في الزبديه وضعي عليه البصل والبقدونس والليمون والمايونيزويقلب جيداً
2-ضعي الخس في الصحن وضعي عليه سلطة المشروم وتزين بالطماطم والخيار والزيتون ويقدم

*تجميعى*متجدد* 12.gif

» سلطة سيزر الأصلية

المقادير:


- كمية من الخس (مقطع إلى مربعات) -
- توست (مقطع إلى مكعبات) -
- جبن بارما أو بارمزان (3 ملاعق كبيرة أو حسب الرغبة) -
لعمل الصلصة:
- 1 بيضة -
- 1 فص ثوم (مفروم) -
- 4/3 كوب زيت زيتون -
- 3 سمك انشوجة مقطوع الرأس (مجفف) -
- 2/1 ملعقة صغيرة مسطردة -
- 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون .

الطريقة:

- تقلى مكعبات التوست ثم توضع على ورق لامتصاص الدهن الزائد
- تخلط مكعبات التوست و جبن البارمزان مع الخس
- تخلط جميع مكونات الصلصة في الخلاط الكهربائي
- توضع الصلصة (الكمية المناسبة حسب الرغبة) فوق الخس
و يخلط الجميع مع بعض.
- زيني السلطة بقطع كبيرة نسبيا من الطماطم.
بالامكان إضافة قطع من صدور الدجاج المشوي.
هني و عافية

*تجميعى*متجدد* 12.gif

» سلطة الملفوف % سلطة كنتاكي

المقادير:

أربع كاسات ملفوف مبشور قليل من الجزر مبشور ملعقة طعام بصل أبيض مفروم صغير ربع كاسة مايونيز ملعقتين وثلثين طعام سكر ملعقتان طعام حليب سائل ملعقتان طعام لبن سائل ثلاثة أرباع ملعقة طعام خل أبيض ملعقة طعام وربع من عصير الليمون ربع ملعقة صغيرة ملح رشة فلفل أسمر

الطريقة:

1- يمزج السكر مع الملح و الفلفل والحليب واللبن والمايونيز والخل وعصير الليمون ويخفق جيداً حتى يصير المزيج متجانس. 2- يضاف الملفوف والقليل من الجزر المبشور والبصل المفروم ويخلط جيداً 3- تغطى السلطة وتترك بالثلاجة مدة ساعتين قبل تقديمها .

*تجميعى*متجدد* 12.gif

» سلطة الفتة

المقادير:

بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة ومقلية في الزيت
باذنجان مقطعة مكعبات صغيرة ومقلية في الزيت
حمص حب تقريبا نصف العلبة
بصل +ثوم+ فلفل أحمر حار ( على حسب الرغبة)+
طماطتين أوثلاث معصورة
علبتين زبادي
ملعقة مايونيز
شوي لبنة
بقدونس مقطع صغير
خبز مقطع مربعات ومقلي في الزيت+ صنوبر مقلي وشرائح لوز مقلية ( على حسب الرغبة)
ملح وفلفل أسود وكمون


الطريقة:

1-نأخذ البطاطس والباذنجان ونضعه في قاع صينية التقديم وأنا أفضل صينية البايركس والتي لها جوانب مرتفعة نوعا ما ونضع معها الحمص ونرش عليهم شوي ملح ونقلبهم قليلا
2-نقطع بصل كثير تقريبا 5 بصلات أو أكثر على حسب كمية البطاطس والباذنجان مع زيت وثوم قليل ونضع عيه الفلفل الحار بعد تقطيعه الى قطع صغيرة مع ملح وشوي فلفل أسود وكمون ونتركه على نار خفيفه حتى يذبل البصل ثم نضع عليه الطماطم ونتركه على النار حتى ينضج ونتركه بعدها يبرد ثم نضعه طبقة كاملة على البطاطس الموجود في الصينية
3-نخلط الزبادي مع المايونيز واللبنة ثم توضع فوق طبقة البصل في الصينية وتوضع في الثلاجة.
4- بعد تقطيع البقدونس يوضع فوق خليط الزبادي طبقة كاملة وتدخل في الثلاجة.
5- عند التقديم نضع الخبز المقلي والصنوبر واللوز.

وبالهنـــــــــــــــاء والعافيــــــــــــة

*تجميعى*متجدد* 12.gif

» سلطة صحية و لذيذة

المقادير:

3 حبة طماطم
3 حبة خيار
بصلة صغيرة
بقدونس مفروم ناعم
2 حبة بطاطا مسلوقة
3 بيضات مسلوقة
علبة تونة او لحم دجاج مسلوق و مفروم
القليل من زيت الزيتون
عصير الليمون
ملح و فلفل اسود
مايونيز

الطريقة:

افرمي الطماطم و الخيار والبصل ناعما و ضعيها في وعاء ثم اضيفي البقدونس المفروم الناعم و البطاطس و البيض بعد فرمها ناعما ايضا و اضيفي التونة او اللحم المفروم او الاثنين معا (اذا اردت) ثم رشي الملح و زيت الزيتون و الفلفل و عصير الليمون و اخلطي جيدا ثم ضعي الوعاء في الثلاجة لمدة ساعة .
بعد الساعة اخرجي الوعاء و صفيه من الماء الزائد ثم اضيفي المايونيز و اخلطي جيدا و اخيرا قدميه...
و بالهناء و الشفاء والف صحة و عافية

*تجميعى*متجدد* 12.gif

» صلصة الجبن تقدم مع السمك المشوى والمسلوق

المقادير:

- 1/2 كوب مايونيز-
- 1/2 كوب حليب -
- 1/2 كوب جبن شيدر مبشور-
- ملعقه صغيرة برش الزنجبيل -
- ملعقه صغيرة عصير ليمون .

الطريقة:

- تخلط المقادير وتوضع على نار هادئه مدة 5 دقائق أو حتى تسخن.
- قبل أن يغلى المزيج يرفع عن النار ويقدم حالا مع السمك المشوي أو المسلوق. وبالهنا :)


*تجميعى*متجدد* 12.gif

كــــبـــــه مــقـــلـــيـــه

مقادير الكبة :

2 كوب برغل
باوند وربع لحمة مفرومة -لحمة عجل beef
بصلة
ملعقة صغيرة بهارات الكبة
نصف ملعقة صغيرة قرفة
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسمر
ملعقة كبيرة ملح
رشة بهارات مشكلة

مقادير الحشو:

باوند وربع لحمة مفرومة - لحمة خروف lamp
صنوبر
3 حبات بصل مفروم
2 ملعقة كبيرة سماق
بهارت مشكلة نصف ملعقة صغيرة
قرفة
ملح وفلفل اسمر
رشة ابهار حلو

الطريقة :

ننقع البرغل بالماء لغاية ما نحضر باقي المقادير ونبدا بالحشو في مقلاة عميقة على النار نفكك اللحمة الى ان تكون ناعمة ومستوية ونصفي الماء ثم نضع قليل من الزيت ونقلب ثم نضع البصل المفروم ونقلب الى ان يستوي البصل ثم نضع جميع البهارات والسماق ونحرك وفي النهاية نضع الصنوير المحمص وهيك تكون جاهزة الحشوة
نأتي الى عجينة الكبة :
نصفي البرغل من الماء ونخلطه مع اللحمة وجميع البهارات والملح ونفرمهم على ماكنة اللحمة مع البصلة مرتين وهيك بتكون جاهزة للحشي
حضري صحن صغير فيه ماء بارد لكي تبللي يدك عند عمل كل قرص
وابدئي باحضار كمشة صغيرة وباصبع يدك الشاهد بتجويف الكبة بشكل طولي وضعي ملعقة صغيرة من الحشو واغلقيها وهكذا الى ان تنتهي من العجينة ثم تقلى بزيت غزير ويجب ان يكون حامي بس ديروا بالكم الى ان ننتهي من القلي ونضعها في طبق التقديم وتزين بالليمون ويقدم بجانبها طبق التبولة اللذيذ وصحتين وعافية

*تجميعى*متجدد* 12.gif


كفتة التونة

المقادير:

علبة تونة صغيرة مصفاة من الزيت
-2حبة بطاطس مسلوقة ومهروسة
-1بصلة مفرومة ناعما
-1ملعقة عصيرليمون
02ملعقة كزبرة مفرومة
كمون 0ملح0فلفل اسود
زيت للقلى
-للتغطية بيض0بقسماط
0
الطريقة:
تهرس التونة ناعمة ثم تخلط مع البطاطس والبصل-وتوضع البهارات والملح وعصير الليمون والكزبرة وتخلط جيدا وتشكل حسب الرغبة ثم تغطى بالبيض والبقسماط وتقلى بالزيت وتقدم

*تجميعى*متجدد* 12.gif

» نيو بوشيه

المقادير:


خبز توست -
بسكويت مالح حلقات صغيره -
جبن كاسات -
صلصت البيتزا الجاهزه -
فلفل بارداو فليفله ثلاث الوان -
تونه- مايونيز- بقدونس - زيتون - فطراو مشروم - مرتديلا

الطريقة:

الفكره هي عمل اساس للبوشيه او المقبلات الفرنسيه وهي كاالتالي
يقص خبز التوست حلقات بنفس حجم البسكويت ثم توضع التالي
توست جبن بسكويت جبن توست اونبدل بالمايونيز او الصلصه ونستخدم باقي المكونات للحشوه من فوق وتزين ثم ترص في ورق بلاسيه واتمنى تجربونها

*تجميعى*متجدد* 12.gif


يهمنا رايك في الموضوع ضع تعليقك بحساب الفيس بوك




lgt ahlg fHk,hu hgsg'hj ,hglrfghj , hglu[khj fhgw,v *j[ldun*lj[]]*

رد مع اقتباس
  2 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
افتراضي

كيلو دقيق
ملعقه كبيره خميره فوريه
ملعقه كبيره سكرررررررر
طرف الملعقه ملح
ماء دافئ للعجن

حبة زيت صغنغنين خالص بس دول علي جنب

للحشو والتزيين
سمسم وعجوه (تمر متسيح علي النار بنقطة ميه)

ندخل علي الطريقه

هنجيب بقي الدقيق والخميره والملح والسكر وهووووب نحطهم كلهم علي بعضهم ونعجن بميه دافيه نحطها واحده واحده

لحد مانلاقي العجينه سابت ايدنا بس لسه لينه وبتلزق مااااااااااشي

نسيبها بقي ياحلوين تخمر 3 ساعات كده



استني ....ادهني ايدك زيت الأول وبعدين ابدأي فرغي الهوا من العجينه
الفينو


هتقطعيه دوااااير وتحطي عليه سمسم وتحطيه في الصينيه بتاعتك بالشكل ده -ممكن من غير سمسم اختياري-




ومن نفس العجينه هنعمل بقسمااااااط كالتاااااااااااالي
هنبررررررررررررررم



ونرش السومسم



ثم نبرم من جديد



وهكذاااااااااااااااااااااااااااااااا



وممكن من غير سمسم

نسيبه يخمر ساعتين تلاته كده هيبقي كده


هنسخن الفرن الأول علي 200 ونخبزه هينفش بزيااده





وده من غير سمسم





وده البقسمااااااااااااااااط
حنسويه علي 150 وبعدين نعلي ل 160







هنعمل كمان من نفس العجينه قرص بتمر كالتاااااااااااااااالي





هنحط صوباعنا الإبهام في نص الدايره ونشق بالسكينه من بره علشان تبقي مرفوعه لفوق



نسيبها بردو تخمر ساعتين تلاته وبعدين نسويها علي 200




رد مع اقتباس
  3 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
افتراضي



طريقه العجينه:
4 كوب دقيق
من واحد كوب الى واحد ونصف كوب لبن (وانا ساعات بضيف النص لبن والنص ماء)
2معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره سكر
2معلقه كبيره زيت
ذره ملح
بيضه ودى اضافه من عندى علشان طعم العيش يبقى حلو
الحشو:
بسطرمه
طماطميه صغير ومتصفيه من الميه بتاعتها
فلفل اخضر مقطع (حامى او بارد حسبالرغبه)
زيتون مقطع
جبنه رومى مبشوره
نقلب كل المكونات على بعضها ومش بنضيف غير شويه فلفل اسمر بس لكن مش دلوقتى اغلب اللى موجود فى الحشوه حادق
نييجى بقى للعجينه
نعجن كل المكونات على بعضها كويس جدا ونفضل نلت ونعجن لغايه لما دراعك يوجعك هههههههههههههههه وبعدين تغطيها وتسيبيها فى مكان تخمر كويس
وبعد كده تقطعيها كور صغيره على حسب العدد اللى انتى حاتعمليه
وتفردي الكوره الصغيره دى وتحطى الحشوه وتقفلى عليها وتسيبيها تخمر شويه على بال مالفرن يسخن وندخلها الفرن على درجه 200 ودوقى احلى عيش بالبسطرمه






























رد مع اقتباس
  4 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
افتراضي


المقادير


1 كيلو دقيق خمس نجوم ودة احسن دقيق للمعجنات

2 ونصف كوب ماء

2 ملعقة خميرة فورية

3ملعقة سكر

1 ملعقة ملح

4 ملاعق زبدة او زيت

1 كيس لبن نيدو الكيس الصغير دة

ونعجن جميع المقادير فى العجانة لمدة ربع ساعة


وبعد زلك تغطة العجينة جيدا وتترك 45 دقيقة للتخمير


وبعدين تشكل على الاشكال المطلوب ( تفرد علة شكل مستطيل وتلف على هيئة سويسرول وتوضع فى قالب التوست)


وتلف على شكل كرة صغيرة كيزر


وتترك الاشكال تختمر 45 دقيقة اخرى ثم تدهن بخليط من (صفار بيض + 2ملعقة لبن +1ملعقة صغيرة سكر ) ويرش الفينو والكيزر بالسمسم


يسخن الفرن قبلها بربع ساعة على درجة 180 لمدة ربع ساعة وهذة هى النتيجة









رد مع اقتباس
  5 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
افتراضي


سندوتشات ابورى بالبيض



ممكن كتير منكوا ميعرفش الاسم ده
أو يعرفها بأسم تانى
انا معرفش لها اسم تانى

بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير ( نفس العيش البيتى بالظبط)

3 كوب دقيق
ذرة ملح
خميرة بيرة وندوبها ف سكر
الطريقة
نعجن كل المقادير مع بعضهااااااااااا
ونقسم العجينه 6 قطع عشان نعمل 6 سندوتشات

وكده بعد ماخمرت

نبدأ نفردهم بالنشابه
زى رغيف العيش بالظبط

كده بعد ماتفردت

وندخلها الفرن زى العيش بالظبط

كده وهى فى الفرن
شوفوا رغيف العيش بدأ يرفع ازاى ويأب

نطلعه من الفرن وهو لسه ابيض كده وسخن
أوعوا تسبوة يبرد
لانه لو برد هينشف
لازم وهو لسه سخن
ونعمله زى القارب كده
عشان نحط فيه البيض
نعمل طروف الرغيف بالمعلقه كده

وبعدين نجيب كوبايه
وبظهرها نضغط على الرغيف من نص
عشان الطروف تعلى
ونص الرغيف يصفط لتحت ويبقى زى الطبق كده

شوفوا شكله بقى زى الطبق ازاى

ونحط فيه زيت أو سمنه
يادوب معلقة صغننه

وده شكله من قريب بعد مادهناه دهان

ونضرب البيض بالملح والفلفل ونحطة فيه

وده شكله من قريب

وندخلة الفرن

رد مع اقتباس
  6 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
افتراضي

وده شكله بعد ماطلع من الفرن


ودى زووووووووم على الصورة

ودى صورة تانيه





ودى وهو متقطع


رد مع اقتباس
  7 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
افتراضي


السمبوسة الهندية ..



الحشوة

3 حبات بطاطس مقشرة و مسلوقة و مقطعة صغير
2 ملعقة زيت
1 بصلة مقطعة رفيع
3 فصوص ثوم مقطعة رفيع جدا
ملعقة صغيرة زنجبيل طازج
نصف كوب بازلاء
نصف كوب جزر مبشور ومقشر
2 فلفل اخضر حار مقطع رفيع جدا
2 ملعقة صغيرة كاري
نصف ملعقة صغيرة كركم
ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة صغيرة سكر
2 ملعقة كزبرة خضراء مقطعة
ملعقة صغيرة عصير ليمون
زيت للقلي


الطريقة :



نسخن الزيت على درجة حرارة متوسطة ونضيف البصل و الثوم و الزنجبيل ونقلب لمدة 3 دقائق ثم نضيف البطاطس و البازلاء والجزر والفلفل ونقلب الخليط بلطف على درجة حرارة مرتفعة لمدة 3 دقائق ثم نضع الكاري و الكركم والملح والسكر والكزبرة وعصير الليمون ونقلب بلطف ثم نرفعها من على النار ونتركها جانبا الى ان تبرد



طريقة عمل العجين


المقادير


2 كوب دقيق ابيض
2 و نصف ملعقة طعام زيت
ملعقة و نصف دقيق رز
نصف ملعقة صغيرة ملح
ربع كوب ماء





الطريقة :


نخلط جميع المقادير و نضيف الماء بالتدريج و نعجن جيدا
إلى أن تتشكل العجين في أيدينا نغطي العجين و نتركها ترتاح لمدة 20 دقيقة


نقسم العجين قسمين ثم نفردها و نقسمها إلى 8-6 دوائر صغيرة



نفرد العجين على شكل دائرة ثم نقسمها قسمين


نطوي كل قسم مثل ما هو موضح

ثم احشيها بالخلطة

نطوي الأطراف مع غلقها جيدا و نشكلها بالأصابع

نحضرها للقلي

تقلى في زيت غزير الى ان تصبح ذهبية اللون ثم ترفع و تجفف من الزيت

توضع في طبق التقديم و تقدم ساخنة

-----------------
افخاذ الدجاج الكذابه ..



المقادير..

3 قطع صدور الدجاج.
2 جرز مبشور.
2 بصل مقطع مكعبات صغيره.
1 حبه فليفله.
مكعب ماجي / بهارات مشكله/ فلفل اسود
عجينة بف بييستري / بقسماط / بيض

الطريقه...

نجيب مقلاه ونضع فيه شويت زيت ونحمس فيه البصل الى ان يذبل ثم نقطع صدور الدجاج بعد سلقها الى قطع صغيره ثم نضعها على البصل ويقلب ثم نضيف الجزر والفليفله والبهارات والماجي ونقلبه ونتركه لمدة 5 دقائق الى ان يذوب الماجي ثم نتركه جانبا..
نحظر عجينة الف باستري ونفرد كل قطعه لوحدها ونقطعها الى اربع قطع ناخذ كل قطعه ونحشيها بحشوت الدجاج ثم نلفها على شكل فخذ الدجاج ونضع في الاسفل حبة مكرونه او بطاطس مقلي ليعطي شكل الساق بس انا ماحطيت شي وبعدين تقمسين الافخاذ في البيض ثم البقسماط وبعدين ضعيها بالفريزر لمدة نصف ساعه قبل القلي ثم تقلى بزيت غزير....


رد مع اقتباس
  8 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
افتراضي


المقادير : 1كيلو دقيق / نص كيلو لبن رايب / نص كوب زيت / 2ملعقة قشطة كبيرة / ربع معلقة ملح


الطريقة : نقلب الزيت والقشط على الدقيق كويس جدااااااااا حتى يختفي الزيت والقشطة تماما ثم نضع البن الرايب شوية شوية ونقلب علشان ممكن ما يخدش كل كمية اللبن الرايب ونعجن مع الملح كويس جداااااااااا الى ان تصبح عجينة طرية سهلة الفرد

نشكل العجينة كور أد الليمونة الكبيرة ونفرد على رخامة مرشوشة بالدقيق وانتى بتفردى لاتجعليها رقيقة جداااا حتى لاتجف فى الفرن

الكمية دى بتعمل حوالى 20 رقاقة صغيرة وبعدين سخنى الفرن على 180 درجة ونرص الرقاق على الرف السفلى واول ماالوجه السفلى يحمر اقلبى على الوجه الاخر وكل وجه بياخد حوالى دقيقتية اودقيقة لو الفرن حامى
وفى النهاية ضعيه فى فوطة وممكن تضشعيه فى التلاجة وعند الكل سخنيه فى الفرن لمدة دقيقتين
رد مع اقتباس
  9 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
افتراضي

اسلقي بطاط لحد اما يستوى



اهرسيه بملعقه



حطي ملح وفلفل اسود و3 ملاعق جبن سائل





ملاحظة ...جبن سائل اي نوع عادي واقصد جبن الكاسات القابل للدهن وممكن كرافت


خلطي البطاطس كويس


</IMG>




جهزي بيص مخفوق







جهزي البقسماط



</IMG>


كوري البطاط وغمسيه في البيض عقب البقسماط







و فى زيت حامى وكتير







</I>













ملاحظة...دهن يعني زيت نباتي للقلي

خبز الثوم ...
قطعي اي نوع عندك رول او سلايس او صمون في صينيه مدهونه بزيت زيتون







في باديه حطي 3 فصوص ثوم مبشورة ناعم او لو تحبي في نوع ثوم مبشور ومجفف









حطي عليه اوريجانو واعشاب ايطاليه وبقدونس مجفف







ذوبي نص كوب زبد في المكرويف واخلطي





بفرشاة امسحي الخبز








حطي عليه موزريلا





وعلى فرن حار وانتبهي له لايحترق








الثوم المجفف مش بودر اللي استخدمته






تقدري تستعملي الثوم الطازج طبعا

رد مع اقتباس
  10 (permalink)  
قديم 2011-07-07
oshen oshen غير متواجد حالياً
:: مشرفة شباب وبنات ::
افتراضي


مكرونه بالبشامل
المقادير


نص لحم معصجه كيس مكرونه اقلام مسلوقه قشطه و2جبن كيرى 2زبادى 7معالق دقيق كيلو لبن مغلى مسبقا

الطريقه
فى الخلاط الزبادى والدقيق واللبن وشويه ملح ونضربهم كويس

ونحطهم فى حله


ونحطهم على النار لحد ما يغلوا مع التقليب المستمر

وبعدين ناخد طبقه من البشاميل ده ونحطه فى صينيه مدهونه بالشكل ده


وبعدين نخلط شويه من البشاميل على كل المكرونه اللى عندنا


نحط فى الصينيه نص المكرونه البشاميل وبعدين اللحمه بالشكل ده



وبعدين باقى المكرونه



وبعدين بجيب القشطه على الجبنه الكيرى وبضربهم كويس مه بعض بالمعلقه بالشكل ده



وبدهن على وش المكرونه كده


وبألف هنا وشفا يارب تعجبكم بس بجد تستاهل انكم تجربوها




رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
السلطات, بأنواع, شامل, والمقبلات


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
السلطات المصرية تمهل أسبانيا 35 يوماً لتسلم حسين سالم mohamed kama منتـدي الفضائح والقضايا الساخنه 1 2011-07-05 06:03 PM
بالصور ... الفجر تنفرد بنشر وثائق حسين سالم السرية فى دور مبارك وعمر سليمان وعاطف عبيد فى تصدير الغاز والبترول لاسرائيل mohamed kama منتـدي الفضائح والقضايا الساخنه 1 2011-07-05 05:10 PM
كلام نهائى: إسبانيا لن تسلم حسين سالم لمصر mohamed kama منتـدي الفضائح والقضايا الساخنه 1 2011-07-02 07:50 PM

Facebook Comments by: ABDU_GO - نجوم

الساعة الآن 10:20 AM

روابط هامة
All Rights Reserved to Nogooom.com - Designed By

اخلاء مسئولية

 يخلى موقع نجوووم | منتدي نجووم مسئوليته عن اى مواضيع او مشاركات تندرج داخل الموقع ويحثكم على التواصل معنا ان كانت هناك اى فقرة ( موضوع - او مشاركة ) تتضمن اى انتهاك لحقوق الملكية الفكرية او الادبية لاى جهة - يقع عليها اى ضرر من اى شكل نتيجة استخدام الموقع بالتواصل معنا من خلال البريد الالكترونى التالى admin@nogooom.com .وسيتم اتخاذ الاجراءات اللازمة من مسح او تعديل هذه الفقرة ( موضوع او مشاركة ).

  جميع المشاركات المنشورة بالموقع لا تعبر بالضرورة عن رأى الموقع او ادارته وانما تعبر فقط عن راى كاتبها ويتحمل وحده فقط مسئوليتها تجاه اى جهة اخرى .

 إن مشرفي وإداريي منتدي نجوووم بالرغم من محاولتهم منع جميع المشاركات المخالفة، فإنه ليس بإمكانهم استعراض جميع المشاركات. وجميع المواضيع تعبر عن وجهة نظر كاتبها، ولا يتحمل المنتدى أي مسؤولية ( جنائية - قانونية ) عن مضامين المشاركات وان وجدت اى مخالفات على الجهة المتضررة التواصل مع ادارة الموقع لمسح او تعديل هذه المخالفات عن طريق البريد الالكترونى التالى admin@nogooom.com


Search Engine Friendly URLs by vBSEO